יום חמישי, 1 במאי 2014

גבינת מלאכים: נושוטל קור דה בריי Neufchâtel Coeur de Bray

נוֹשוּטֶל קור דה בריי אמנם לא הגבינה המפורסמת ביותר שבאה מנורמנדי, אבל בוודאי מהקדומות ביותר.

מקורה בעיירה נושוטל שבחבל Pays-de-Bray והיא ידועה כבר משנת 1035. הגבינה החלה להופיע בשווקי פריז רק בתחילת המאה ה-19 לאחר שהתפתחות התחבורה בצרפת אפשרה לשנע גבינות מאזור לאזור, ולאחר שהתפרסמה במדריך בישול פופולרי.

הנושוטל מיוצרת בשני גדלים (קטן וגדול) ובשלוש צורות: גליל, בלוק ולב. הגבינה שבצורת לב נקראת Coeur de Bray  (הלב של בריי). האגדה מספרת כי בתקופת מלחמת מאה השנים (סכסוך בין אנגליה לצרפת במאות ה-14-15) עלמות צרפתיות ניסו לצוד את לבם של הכובשים האנגלים והגישו להם גבינה שהזכירה להם כנפי מלאכים. בשנת 1543, כמאה שנים לאחר המלחמה ניתן לה שמה באופן רשמי.

זוהי גבינה חצי-רכה מחלב פרות עם מעטה מצופה בפלומת עובש לבנה. מרקמה חמאתי עם ארומה של פטריות ולטעמה מליחות מעודנת. כשהיא מתיישנת הקליפה מקבלת פיגמנטים אדמדמים וארומה בולטת וטעמה נעשה פירותי יותר.

מתאימה להגשה שולחנית באירוע חגיגי. נפלאה לצד סיידר תפוחים, גם הוא ממוצרי הדגל של נורמנדי.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה