יום רביעי, 13 במרץ 2013

חמאה אירית


לחמאה מקום של כבוד בחברה האירית במשך מאות בשנים. בורסת החמאה של העיר קורק, The Cork Butter Exchange אשר הוקמה בשנת 1770, הייתה שוק החמאה הגדול בעולם אשר ייצא חמאות לרחבי אירופה ואמריקה.

משק החלב באירלנד מתבסס על עדרים קטנים. הממוצע הוא 40 פרות לאיכר, מה שמאפשר טיפול צמוד ותשומת לב לרווחתן של הפרות. הפרות לא מקבלות הורמוני גדילה שיכולים למצוא את דרכם לתוך החלב, והן מסתובבות חופשיות באוויר הצח ורועות בשדות מוריקים של עשב רך. תנאי סביבה ותזונה אלה מניבים חלב עשיר בבטא קרוטן המעניק לחמאה את צבעה הזהוב וטעמה העשיר באופן טבעי.

למחקר חלק חשוב בתעשיית החלב של אירלנד. למשרד החקלאות של אירלנד ולרשות לפיתוח מזון, יש חוות מחקר בכל רחבי המדינה כדי לבחון את התנאים וסוגי קרקע השונים ותרומתם לאיכות החלב.

מועצת החלב האירית שהוקמה בשנת 1961 מאגדת משקי חלב קטנים בכל רחבי אירלנד ורותמת את המומחיות הקולקטיבית שלהם ליצירת חמאת פרמיום על טהרת חלב מרעה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה