יום רביעי, 31 ביולי 2013

התחדשנו: שתי גבינות נוספו לאוסף

גפן

גבינת משק מחלב מרעה מחלב מעורב 30% עזים ו-70% כבשים. הקליפה מעוטרת בעלי גפן, המרקם נקבובי וטעמה חלבי ומעודן.

חוות אלה ממוקמת בדרום השפלה לא הרחק מהישוב שומריה, ושטחי המרעה משתרעים בבקעת יבל, בין גבעות להב במערב ומורדות הר חברון במזרח.
 לדף הגבינה>>





בלו שרופשייר

הגבינה הסקוטית הכחולה הראשונה והיחידה. היא נושאת את שמה של עיירה אנגלית אף שלא יוצרה בה מעולם. ייצורה החל בצפון סוקטלנד בשנת 1970 והסתיים בשנת 1980. כיום היא מיוצרת מחוץ לתחומי סקוטלנד. את הגבינה פיתח גבן סקוטי בשם אנדי וויליאמסון, שהתמחה בייצור סטילטון. הרעיון היה לייצר גבינת סטילטון עם טוויסט עדין של הוספת אנאטו (צבע מאכל טבעי) כדי לתת לה גוון כתום. התוצאה היא גבינה עם ניגודיות נהדרת של צבעים בין הגוון הכתום והעובש הכחול. בטעמה היא מעודנת מהסטילטון. קליפתה גבשושית, מרקמה חמאתי והיא נוטה להתפורר. הגבינה מתיישנת במשך 3-6 חודשים. משווקת בגלילים במשקל 8 ק"ג.
 לדף הגבינה>>