![]() |
הרכב חלב בקר (ממוצע) |
בתהליך הסטנדרטיזציה של החלב נקבעים הפרמטרים הנדרשים בהתאם לסוג הגבינה המיוצרת: אחוז השומן , אחוז המוצקים שאינם שומן (SNF) והיחס בין רמת החלבון לרמת השומן, המשפיע על ה-FDM (השומן בחומר יבש) של הגבינה. סטנדרטיזציה של החלב נעשית בדרך כלל על ידי הסרת שמנת מהחלב או על ידי הוספת חלב דל שומן. בנוסף, כדי לקבל גבינה בגוון קבוע, מוסיפים צבע מאכל טבעי.
גבינות ארטיזניות וגבינות מסורתיות אינן עוברות תהליכי סטנדרטיזציה ולכן הן שונות בטעמן ואף בצבען בהתאם לעונות השנה.
לקריאה נוספת על החלב וטעמי הגבינה לחצו כאן>>
על סווג גבינות לפי סוגי היצרנים לחצו כאן>>
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה