יום שבת, 3 בנובמבר 2012

Fromage Fort



פרומאז' פורט הוא מאכל צרפתי מסורתי המתבסס על שאריות גבינות. השאריות מעורבבות יחד בנוזל כמו חלב או מרק ירקות. יין או שמן מוספים כדי לייצב את התערובת, וכן עשבי תיבול ומלח. התערובת מתיישנת בסיר חרס עד לצריכה. פרומאז' פורט עדיין מיוצרת בצרפת, אך בדרך כלל רק עם גבינה אחת, בהתאם לאזור שבו היא מיוצרת. בגלל אופיה הנוזלי היא משווקת במכלים.

המתכון מתוך The New American Cheese by Laura Werlin
(כמות 2.5 כוסות)

מצרכים:

1 קילו שאריות גבינות, בטמפרטורת חדר
¼
כוס יין לבן
3
כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת חדר
2
כפות עשבי תיבול טריים (כגון תימין, פטרוזיליה, טרגון או בזיליקום; אופציונלי)
1
שן שום (לא חובה)

אופן ההכנה:

מסירים את הקליפות הקשות וכל העובש מהגבינות. חותכים לקוביות קטנות את הגבינות הרכות ומגוררים את כל גבינות קשות. מערבבים את הגבינות, היין, החמאה, עשבי התיבול והשום במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה ואחידה, 3 עד 5 דקות.

ניתן להגיש מיד אך עדיף לשמור במקרר למשך יום לפחות כדי לתת לטעמים להתמזג. ניתן לשמור בקירור עד 5 ימים.