יום שני, 10 בפברואר 2014

גבינות בטעמים

גבינות רבות נהנות מתוספת מתובלת המעשירה את טעמן ומעניקה חווית טעימה יוצאת דופן ולעתים אף מפתיעה


גבינות יכולות להיות מתובלות כמעט עם כל דבר, החל מעשב וצמחי תבלין ועד לאלכוהול. בסוגים מסוימים תבלינים או מרכיבים אחרים מוסיפים ישירות לחלב או לגבן, בסוגים אחרים הם מוספים למעטה הגבינה ומשפיעים בעיקר על טעמיו ועל והארומות.

גבינות מתובלות מעשירות כל מגש גבינות ויכולות להפתיע גם בטעם וגם במראה. המגוון גדול. הנה מספר דוגמאות.

ניצן עם פלפל שחור

גבינת עזים של חוות הבודדים נאות. טעמה מעודן עם מתיקות חלבית מלווה בחריפות הפלפל השחור. לנישנוש, לסלט, לפיקניק.










גאודה עם פסטו

גאודה הולנדית מחלב פרות. מפתיעה גם בצבעה וגם בטעמה. המרקם חלק ונימוח משובץ בפיסות ריחן. הטעם עשיר מאוזן היטב עם ארומה מרעננת של ריחן.
נפלאה על טוסט, מפתיעה בסלט ומשעשעת כתוספת קישוט למגש גבינות.







צ'דר מעושנת Beechwood

גבינת צ'דר בוגרת בעלת מרקם חמאתי וחלק וטעם מעודן של עישון בעץ בוק.



איטליקו ביין

גבינת עזים של משק יעקבס שעברה טבילה באמבט יין אדום. לגבינה מרקם חלק, טעם מעודן מעט מלוח וארומה של יין אדום. גבינה חגיגית המתאימה לכל חך.







אפואס דה בורגון

גבינה צרפתית בשלה שעברה שטיפות והברשות בברנדי. לגבינה מרקם רך הנמס בפה, טעם חלבי עשיר מתוק מלוח, מעט מטאלי, וארומה בולטת. מעדן.







עזים ופרחי אביב

גבינות עזים מספרד מרהיבות ביופיין עטופות בשלל פרחי אביב אכילים. משלוח מיוחד וחד פעמי שביקר אותנו באביב 2013







גפן

גבינת צאן של חוות אלה עטופה בעלי גפן. גבינה מעודנת, מעט מלוחה, מלווה בטעמי עלי הגפן המעניקים לה ארומה אופיינית. למגש גבינות, לפיקניק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה