יום ראשון, 16 בפברואר 2014

נא להכיר: וונסלידאל עם חמוציות Wensleydale cranberries

במקורה הייתה זו גבינת כבשים כחולה בדומה לרוקפור, והיא הובאה לאנגליה במאה ה-11 בידי נזירים צרפתים שהתיישבו במנזר בעמק wensleydale שביורקשיר בצפון מזרח אנגליה. במאה ה-16, לאחר שהמנזר נסגר, המשיכו חקלאי העמק בייצור הגבינה הכחולה מחלב פרות מעורב במעט חלב צאן. בעקבות מלחמת העולם ה-II פסק ייצורה כליל והוא חודש רק בשנת 1954. בשנת 2013 קבלה ה- Yorkshire Wensleydale מעמד PGI.

כיום כמעט שלא מייצרים וונסלידאל כחולה והיא מוכרת יותר בזכות התוספות האופייניות כמו חמוציות, עשבי תבלין או ג'ינג'ר. הגבינה נתונה במעטה עבה של שעווה אדומה. צבעה לבן מנוקד בחמוציות. המרקם נימוח ונוטה להתפורר. טעמה מאזן בין מתיקות דבשית וחמיצות מרעננת. מיושנת 2-4 חודשים.