יום שני, 28 באוקטובר 2013

נא להכיר: מורבייה Morbier

מורבייה Morbier היא גבינה צרפתית מסורתית מהרי היורה.

מקורה במחוז דו (Doubs) באזור פרנש קונטה שבמזרח צרפת סביב הכפר Morbier. צבעה צהוב חיוור, מרקמה גמיש, וטעמה מעודן עם רמז למתיקות חלבית. לגבינה מיושנת ארומה בולטת העומדת בניגוד לטעמה המעודן. הגבינה ייחודית בפס אפר שבמרכזה. במקורה הוכנה הגבינה מחליבת הערב ומשלא הספיק החלב לייצור גבן כדי מילוי התבנית, פוזר עליו אפר מירקות שנועד למנוע את התייבשות הגבן והיווצרות קליפה, וכדי להגן עליו מפני חרקים. לאחר חליבת הבוקר שלמחרת, גבן טרי נוצק על שכבת האפר להשלמת הייצור. בתקופת ההבחלה הנמשכת 60 יום, מברישים את גלגל הגבינה במי מלח למנוע היווצרות קליפה קשה. כיום פס האפר נועד לשימור המסורת וקישוט בלבד. זוהי גבינה קלאסית המתאימה לכל מגש גבינות, להגשה כמתאבן על פרוסת באגט או לחם שיפון ולקינוח עם פירות. נפלאה עם גוורצטרמינר או פינו נואר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה