יום ראשון, 6 באוקטובר 2013

התחדשנו: זעפרן

זעפרן: התבלין היקר בתבל


זעפרן הוא תבלין המופק מהצלקת של פרח הכרכום התרבותי. זהו תבלין עתיר עבודה וזו הסיבה למחירו הגבוה. לכרכום עונת פריחה אחת בלבד בשנה. לפרח שלוש צלקות אותן יש לנתק בעבודת כפיים ולאחר מכן ליבש. לייצור גרם אחד של התבלין נדרשות כ-560 צלקות.


לתבלין הזעפרן ריח חריף וייחודי, טעם מריר במקצת, מעופש מעט, עם רמז פרחוני.  מקורו בהודו אבל כיום מפיקים זעפרן גם באיראן, ספרד, יוון ואיטליה. הוא נמכר בצורת אבקה או בצורתו המקורית, שהיא חוטים כתומים-חומים.

כדי להוציא את הצבע וכדי לוודא שהוא מפוזר באופן שווה בתבשיל, משרים את חוטי הזעפרן במים, מעט חלב חם או יין לבן למשך כ-30 דקות לפני השימוש. לאחר מכן מוסיפים את הנוזל למנה, בדרך כלל לקראת סוף הבישול. שימושי התבלין בפאייה הספרדית, ב-בויאבז הצרפתי (מרק דגים מאזור פרובנס) ובריזוטו מילאנז האיטלקי. הוא משמש לאפייה, כתוספת לרוטב עגבניות או כתוספת למים בבישול אורז. שימוש מופרז בתבלין יניב טעמים מרים מידי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה