יום שני, 7 באוקטובר 2013

גבינת תום מארץ הבסקים: Etchola

מחלבת CAPITOUL נוסדה בשנת 1972 באזור הפירנאים האטלנטיים בדרום מערב צרפת, והיא מתמחה בייצור גבינות הרים בסקיות מסורתיות מחלב מרעה.

במקרר שלנו מספר גבינות תום של המחלבה: ה-Caprinell - מחלב עזים, ה-ItcheBai וה-Chistera העשויות מחלב צאן מעורב של עזים וכבשים וה-Isau-Iraty - מחלב כבשים שאף זכתה במקום ראשון באחת מתחרויות הגבינה החשובות בעולם.

היום הצטרפה לסדרה המצוינת הזו גבינה נוספת: ה-Etchula המיוצרת מחלב מעורב של כבשים ופרות. זוהי גבינה בעלת קליפה טבעית דקה, מרקם חלק וטעם עדין ומעט פירותי. מתאימה להגשה שולחנית, לכריכים ולהקרמה והמסה בתבשילים. הגבינה עשויה עם מקריש צמחי ומתאימה גם לצמחוניים.