יום ראשון, 10 בנובמבר 2013

גבינה חדשה: Pelardon

גבינת עזים של משק יעקבס בסגנון פילארדון


Pelardon היא גבינת שולחן מסורתית מאזור לנגדוק בדרום צרפת. הגבינה עשויה מחלב עזים עם קליפה דקה, מקומטת, עטופה בעובש לבן. כשהיא צעירה המרקם רך וקטיפתי והוא מתייצב עם הגיל. הטעם מרמז על שמנת חמוצה עם ארומה אגוזית, חמיצות ומליחות מאוזנות וסיומת עדינה. כשהגבינה מתיישנת היא מקבלת ארומות עזיות, הטעמים מתחזקים והמרקם מתייצב אך עדיין רך. בצרפת הגבינה מיוצרת מחלב מרעה בלבד בחודשים מרץ עד אוקטובר.