יום רביעי, 20 בנובמבר 2013

תום עזים וצמחי תבלין טריים

תום (בצרפתית "גלגל הגבינה") הוא שם גנרי למשפחה של גבינות שונות ומגוונות ולכן נהוג להצמיד לשם המשפחה "תום" גם שם פרטי, בדרך כלל של המקום ממנו הגבינה באה או של סוג החלב. מקורן באזור סבואה באלפים הצרפתים. היו אלה גבינות שהוכנו בחודשי החורף מחלב חצי רזה שהוסרה ממנו השמנת לצורך הכנת חמאה וגבינות עשירות יותר. זהו למעשה המכנה היחידי המשותף למשפחת גבינות התום המסורתיות.

גבינה זו שייכת למשפחת גבינות תום לבנות (Tomme Blanche). זוהי גבינה צעירה מחלב עזים מצופה צמחי תבלין טריים. הגם שהגבינה מובחלת (עד 3 שבועות), טעמה רענן, פרחוני ונקי כשל גבינה טרייה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה