יום שלישי, 29 בינואר 2013

נא להכיר: עזי מורסיינה

באזור החם והיבש של מחוז מורסיה בדרום-מזרח ספרד, עצבו הרועים המקומיים בתהליך בררה שנמשך מאות בשנים, גזע עזים קשוח בעל יכולות נדידה מצוינת על פני שטחים נרחבים בחיפוש אחר כל סוג של מזון. אלה הן עזי Murciana, הידועות ביכולתן להפוך צמחייה באזורים צחיחים, לחלב עשיר וטעים המתאים באופן מושלם לייצור גבינות.

למורסיינה מבנה גוף אלגנטי בגודל בינוני עם אוזניים קצרות וזנב קטן וזקוף. צבען מהגוני כהה ולהן עטינים גדולים, עם תנובת חלב מרשימה. יחד עם אופיין הקשוח ויכולת ההסתגלות שלהן, המורסיינה מניבות במחזור הנקה כ-600 ק"ג חלב איכותי, טעים ועשיר בשומן ונחשבות לעזי החלב הטובות בספרד ואחד הגזעים הפופולריים ביותר במדינה.

עם 5.3 אחוזי שומן ו-3.4 אחוזי חלבון, החלב של המורסיינה משמש במגוון רחב של גבינות DO ספרדיות. אחת מהן "העז השיכורה" הפופולרית, גבינה בעלת טעם מעודן ומרקם נימוח שטבלה ביין ספרדי מקומי במשך 72 שעות לפני שהועברה להתיישנות. התוצאה גבינת נשנוש מצוינת עם קליפה בצבע אדום-סגול וטעם חמצמץ מתוק.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה