למרות שמקורה הקדום בדרום איטליה, הקשקבל היא הגבינה המזוהה ביותר עם הבלקן
גבינות הקשקבל הגיעו לאזור הבלקן בידי רועים יוונים רק לפני כ-100 שנים ומאז הן המזוהות ביותר עם אזור זה. היו אלה גבינות הרים אשר יוצרו במקורן במחלבות מיוחדות (bačija) אך ורק מחלב כבשים ובעונת הרעייה בלבד. מוצרי הלווי העיקריים היו גיי (חמאה מזוקקת) ואורדה (גבינת ריקוטה).
שינויים בתנאי גידול בעלי החיים ומספר הולך וגדל של עדרי בקר באזור, הוביל לירידה משמעותית במספר הכבשים, וכתוצאה מכך נפסק ייצור הקשקבל המסורתית כמעט כליל. כיום קיימות מחלבות bačija מעטות הממשיכות בייצור הקשקבל המסורתית.
אגב, תושבי הבלקן נוהגים לכנות בשם קשקבל כל גבינה צהובה ולא רק קשקבל אמתית.
ערכים תזונתיים של גבינת קשקבל מסורתית
חומר יבש כ-60%שומן כ-29%
FDM 48%
כמות מים בניקוי שומן כ-55%
חלבון כ-25%
נתרן כ-3.8%
חומציות כ-5.6pH
גבינות הקשקבל שלנו
קשקבל איטלקית Caciocavalloקשקבל טורקי Kaškaval
קשקבל עזים
קשקבל כבשים
קשקבל איטלקית מעושנת Caciocavallo Affumicato
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה