יום רביעי, 23 בינואר 2013

משהו שלא ידעתם על הקשקבל

למרות שמקורה הקדום בדרום איטליה, הקשקבל היא הגבינה המזוהה ביותר עם הבלקן


הקשקבל (קשיוקבליו) היא גבינת פסטה פילטה. מקור השם בדרום איטליה ופירושו "גבינה על סוס". היו אלה גבינות שעוצבו באופן שניתן לתלותן משני צידי האוכף ומכאן שמן. קשיו (Kase, queso) היא גבינה ו-קבליו הוא סוס.

גבינות הקשקבל הגיעו לאזור הבלקן בידי רועים יוונים רק לפני כ-100 שנים ומאז הן המזוהות ביותר עם אזור זה. היו אלה גבינות הרים אשר יוצרו במקורן במחלבות מיוחדות (bačija) אך ורק מחלב כבשים ובעונת הרעייה בלבד. מוצרי הלווי העיקריים היו גיי (חמאה מזוקקת) ואורדה (גבינת ריקוטה).

שינויים בתנאי גידול בעלי החיים ומספר הולך וגדל של עדרי בקר באזור, הוביל לירידה משמעותית במספר הכבשים, וכתוצאה מכך נפסק ייצור הקשקבל המסורתית כמעט כליל. כיום קיימות מחלבות bačija מעטות הממשיכות בייצור הקשקבל המסורתית.

אגב, תושבי הבלקן נוהגים לכנות בשם קשקבל כל גבינה צהובה ולא רק קשקבל אמתית.

ערכים תזונתיים של גבינת קשקבל מסורתית

חומר יבש כ-60%
שומן כ-29%
FDM 48%
כמות מים בניקוי שומן כ-55%
חלבון כ-25%
נתרן כ-3.8%
חומציות כ-5.6pH

גבינות הקשקבל שלנו

קשקבל איטלקית Caciocavallo
קשקבל טורקי Kaškaval
קשקבל עזים
קשקבל כבשים
קשקבל איטלקית מעושנת Caciocavallo Affumicato

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה