יום ראשון, 5 באוגוסט 2012

גבינות איסלנדיות

איסלנד היא לא רק ארץ של אש וקרח. מסתבר שאיסלנד היא גם ארץ הגבינות. למען הדיוק, ארץ אוהבי הגבינות. האיסלנדים אוהבים גבינות כמעט כמו הצרפתים. הצריכה השנתית לנפש באיסלנד עומדת על 24.2 ק"ג, לעומת 25.6 ק"ג בצרפת. בישראל הצריכה השנתית לנפש היא 16.4 ק"ג בלבד.
האיסלנדים מגדלים רק גזע אחד של כבשים וגזע אחד של פרות חולבות. אלה הם גזעים ייחודיים הנמצאים בבידוד מאז ימי ראשית ההתיישבות באי, למעלה מ-1,100 שנים. הם מייצרים כמאה סוגי גבינות. מספר מדהים לאור העובדה כי רק שש מחלבות פועלות באי ומאכילות כ-300,000 איסלנדים בלבד. ויש להם אפילו עיירה,  Selfoss שמה, שהכתירה את עצמה בתואר "עיר המחלבות".

באוסף שלנו לקט גבינות איסלנדיות:
יורטיר Ljótur , גבינת זהב Gullostur , גבינה מקסיקנית Mexíkóostur , גבינת פפריקה Paprikuostur , גבינת פטריות Villisveppaostur , ביגלה דאלה Dala-hringur , גבינת שום-שמיר Hvítlauksostur , דימון Dímon , ויש עוד...