התחדשנו עם גבינות מסורתיות מאזור איסיני Isigny
האזור בצפון מערב נורמנדי נודע כבר מהמאה ה-16 באיכות החלב והוא התפרסם במיוחד בזכות חמאות AOP המצוינות שלו.
(Saint-Paulin (Abbaye Ste-Mère
Abbaye Ste-Mère היא סוג של גבינת Saint-Paulin המיוצרת בנורמנדי. לגבינה מעטה דק ולח, המרקם נימוח והטעם מעודן.
Saint-Paulin היא גבינה שטופה ואחת מיני רבות אשר יוצרו ב"מנזרי שתקנים" ברחבי צרפת בסגנון ה-פורט סאלוט Port Salut. ה-סנט פאולן עשתה היסטוריה לאחר שבשנת 1930 הייתה לגבינה הראשונה אשר יוצרה בצרפת מחלב מפוסטר. רק בשנת 1990 החלו לייצר את הגבינה גם מחלב גולמי.
Pave d'Isigny
גבינה שטופה מחלב מרעה בעלת מעטה בצבע חום-ורדרד. לגבינה צורת בלוק מלבני ומכאן שמה (pave=מרצפת). המרקם חמאתי ובשרני והטעם מעודן מלווה בארומה קלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה