יום רביעי, 27 באוגוסט 2014

גבינות חדשות מנורמנדי


התחדשנו עם גבינות מסורתיות מאזור איסיני Isigny

 האזור בצפון מערב נורמנדי נודע כבר מהמאה ה-16 באיכות החלב והוא התפרסם במיוחד בזכות חמאות AOP המצוינות שלו. 











(Saint-Paulin (Abbaye Ste-Mère

Abbaye Ste-Mère היא סוג של גבינת Saint-Paulin המיוצרת בנורמנדי. לגבינה מעטה דק ולח, המרקם נימוח והטעם מעודן.

Saint-Paulin היא גבינה שטופה ואחת מיני רבות אשר יוצרו ב"מנזרי שתקנים" ברחבי צרפת בסגנון ה-פורט סאלוט Port Salut. ה-סנט פאולן עשתה היסטוריה לאחר שבשנת 1930 הייתה לגבינה הראשונה אשר יוצרה בצרפת מחלב מפוסטר. רק בשנת 1990 החלו לייצר את הגבינה גם מחלב גולמי.








Pave d'Isigny

גבינה שטופה מחלב מרעה בעלת מעטה בצבע חום-ורדרד. לגבינה צורת בלוק מלבני ומכאן שמה (pave=מרצפת). המרקם חמאתי ובשרני והטעם מעודן מלווה בארומה קלה.