יום שני, 9 בספטמבר 2013

אפואס דה בורגון Epoisses de Bourgogne

אפואס דה בורגון היא גבינה ממשפחת הגבינות השטופות אשר פותחה בראשית המאה ה-16 בידי נזירי Abbaye de Citeaux בלב ליבה של בורגונדי. כמאתיים שנים לאחר מכן הועבר סוד המתכון לאיכרי הכפר אפוואס אשר המשיכו ושכללו את ייצורה.
זוהי גבינה מחלב פרות אשר רעו במשך שלושת חודשי הקייץ בשדות המוריקים של בורגונדי. בתקופת ההבחלה הנמשכת כחודש ימים, עוברת הגבינה שטיפות בתמיסת מלח ומי גשמים בתוספת מאר דה בורגון, אלכוהול המיוצר מקליפות וחרצנים שנותרו מייצור יין. התוצאה: גבינה בעלת מרקם רך, טעם עשיר מעט מלוח וארומה בולטת.