יום רביעי, 2 ביולי 2014

אמנטל ללא לקטוז

בשורה למאותגרי לקטוז: גבינת אמנטל ללא לקטוז.


אמנטל, הגבינה "עם החורים" היא הגבינה המוכרת ביותר בעולם. בגירסה זו של הגבינה, הגבן עובר שטיפות במים עד להסרת כל הלקטוז.

לקטוז (סוכר החלב) הוא דו-סוכר המצוי באופן טבעי בחלב (גם בחלב אם). לצורך עיכולו דרוש אנזים מיוחד, לקטאז, שתפקידו לפרק את הדו-סוכר לחד סוכרים ברי עיכול. אצל תינוקות האנזים קיים באופן טבעי, אולם ככל שמתרחקים מתקופת ההנקה, חלה ירידה ברמת האנזים עד להיעלמותו כליל בסביבות גיל 7-8. לכ-35% מאוכלוסיית העולם, רובם ממוצא צפון-אירופאי, קיימת מוטציה בקרבת הגן האחראי לייצור הלקטאז, והם ממשיכים לייצר את האנזים גם בבגרותם.

בישראל קיימת אי-סבילות ללקטוז בדרגות שונות בקרב כ-70% מהאוכלוסייה, והיא יכולה להתבטא בכאבי בטן, שלשולים ונפיחות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה