יום שבת, 11 במאי 2013

לכבוד שבועות: בורטה

מקורה בראשית המאה ה-20 במחוז פוליה (Puglia) הממוקם ב"עקב" של "המגף האיטלקי". בורטה, חמאה באיטלקית, היא גבינה שיוצרה במקורה כדי להנציל שאריות שנותרו לאחר הכנת כדורי מוצרלה. זנבות מוצרלה (המכונים lucini) ביחד עם שמנת וגבן טרי, מולאו בתוך שקית מוצרלה שנקשרה בראשה. לגבינה מעטה סיבי דק ודביק, ופנים עשיר, רך ונימוח, בעלת טעמים עשירים ורעננים של חלב טרי. בעונה, הגבינה עטופה בעלים גדולים ובשרניים של צמח הנקרא 'vizzo' (סוג של עירית) התורם מחריפותו לטעמיה וניחוחה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה