יום שבת, 20 באפריל 2013

מלכת גבינות פורטוגל: סרה דה אסטרלה Serra da Estrela

סרה דה אסטרלה היא הגבינה המפורסמת ביותר של פורטוגל. זוהי גבינת הרים מסורתית המיוצרת מחלב כבשי ה-Bordaleira בהרי סרה דה אסטרלה שבצפון מרכז המדינה, והיא מוכרת כבר מהמאה ה-12.
מתחת למעטה העטוף בבד כדי לשמור על צורתה, מסתתרת גבינה רכה ועשירה, עם ארומת חציר וחמאה וטעם עשב מתוק שהוא פירותי ומריר במקצת.
הגבינה משווקת בשתי רמות בשלות: צעירה "Amanteigado" (כמו חמאה) עם קליפה דביקה וחריפה והפנים כל כך חמאתי שכמעט ניתן לאכול בכפית. והמיושנת "Curado" המבחילה 30 עד 40 יום, והקליפה הופכת להיות קשה וחלקה יותר והמרקם יציב יותר ואף ניתן לפריסה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה